Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان «سارق روح» می‌گوید این سریال استانداردهای یک اثر تلویزیونی را رعایت کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، در شرایطی که تماشای برخی از سریال‌های تلویزیون-مثلا سریال‌های ماه رمضان- از آینده سریال‌سازی در تلویزیون ناامیدمان می‌کند، یک سریال به میدان می‌آید و معادلات ناامیدکننده را تعدیل می‌کند! «سارق روح» سریال خوش‌ساختی بود که جسورانه به یک موضوع اجتماعی مهم پرداخت: فرقه‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازی درخشان دانیال حکیمی و دیگر بازیگران سریال، ریتم تند و البته حساب‌شده و قابل تحسین آن و حجم قابل توجه اطلاعاتی که سریال به مخاطب منتقل می‌کرد، از نقاط قوت «سارق روح» بود. همین‌ها کافی بود تا برای قدردانی هم که شده، دقایقی را پای صحبت‌های احمد معظمی، کارگردان این سریال بنشینیم؛ کارگردانی که پیش‌تر هم ساخت سریال موفق «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» را در کارنامه حرفه‌ای خود ثبت کرده است.

بی‌درنگ شما را به مطالعه گفتگو با این هنرمند خوش‌فکر دعوت می‌کنیم.

مرآت- آقای معظمی! اگر بخواهید از یک موضوع به عنوان دغدغه کانونی سارق روح یاد کنید، آن موضوع چیست؟

ببینید موضوع کار ما، خانواده است. خانواده‌های ما امروز با مشکلاتی دست به گریبان هستند و ما به برخی از این مشکلات می‌پردازیم. سریال سارق روح در واقع دسترنج تحقیقات و پژوهش‌های آقای هومن فاضل و آقای اصفهانی است. آن‌ها دو سال درباره موضوع سریال تحقیق و پژوهش کردند. این دو پژوهشگر هیچ موضوعی را  بی‌سند مطرح نکرده‌اند.

افراد دیگری هم کاندیدای ساخت این مجموعه بودند که در نهایت کارگردانی اثر قسمت من شد. من و تیم سازنده‌ای که شبانه‌روز برای ساخت این مجموعه زحمت کشیدند، تمام تلاشمان را کردیم که کاری را بسازیم که برای خانواده پیام داشته باشد. هدف من به عنوان کارگردان مجموعه بیش‌تر از یک نیم‌خط نیست و آن این که ما در خانواده «لبخند را از یکدیگر را نگیریم.» این که ما کنار هم بنشینیم و شام بخوریم به لحاظ روانشناختی در عشق ما نسبت به یکدیگر تأثیر می‌گذارد.

اگر این رویه در درون خانواده حاکم باشد، اشخاص در بیرون از محیط خانواده در امان هستند و هیچ‌چیز نمی‌تواند آن‌ها را از مسیر درست به انحراف بکشد. اگر ما در خانواده به یکدیگر توجه کنیم، هیچ‌کس بیرون از خانواده نمی‌تواند با لبخندش ما را فریب بدهد. درباره مواد مخدر هم خانواده‌ها نقش تعیین‌کننده دارند. اگر خانواده‌ها به فکر نباشند و حواسشان جمع نباشد، احتمال آلودگی جوانانِ آن خانواده بیش‌تر می‌شود.

مرآت- ارزیابی شما از میزان استقبال مخاطبان از سارق روح چیست؟

با این که متأسفانه سارق روح زمان پخش مناسبی نداشت و با این که پخش آن با ماه رمضان و جام جهانی مصادف شد اما کار باکیفیت مخاطب خود را پیدا می‌کند. با وجود زمان نامناسب پخش، خدا را شکر کار دیده شد و بازخوردهای بسیار خوبی از مردم دریافت کردیم. من هرگز سریالی را نمی‌سازم که برای مردم نباشد؛ ضمن این که سارق روح استانداردها را رعایت کرده است.

از طرفی من به سریالی که می‌سازم، آب نمی‌بندم. امکان ندارد که من به بازیگرم بگویم که از ته کوچه بیا و زنگ خانه را بزن و برو تو و...؛ نه! زنگ، کات، طبقه بالا! هدف همه ما این بود که کاری ساخته شود و مردم آن را دوست داشته باشند. مدیران شبکه هم این کار را دوست داشتند و از آن حمایت کردند. من کامنت‌های زیادی را در فضای مجازی در ارتباط با سارق روح دیدم. بین انبوه کامنت‌های مثبت شاید فقط یکی دو مورد کامنت منفی وجود داشت.

از طرفی در تمام سریال‌های تاریخ تلویزیون، رکورد بیش‌ترین دانلود، مربوط به سارق روح است.  البته برخی هستند که کمی با ما نامهربانی می‌کنند و من هم تمام‌قد از سریال دفاع می‌کنم و اجازه نمی‌دهم درباره مجموعه‌ای با این کیفیت اظهارنظرهای خارج از منطق و قاعده نقد صورت بگیرد.

مرآت- مخالفت‌ها با سریال بیش‌تر از چه جنبه‌هایی بود؟

گهگداری بازخوردهای منفی از سوی برخی‌ها به گوشم می‌رسد اما این هم از جنبه‌ای خوب است و نشان می‌دهد که کار دیده شده است. ببینید سخن من این است که بازی‌های سارق روح درست هستند و این کار یک کار گران است. زمان بسیاری هم صرف ساخت این سریال شده است؛ بنابراین باید برای حمایت از این کار، با هم هم‌دل‌تر باشیم.

مرآت- شما در مواضعی تهیه‌کنندگی سارق روح را حرفه‌ای توصیف کرده‌اید. چه سهمی از کیفیت فیلم را به این حرفه‌ای‌گری متعلق می‌دانید؟

باز هم باید بگویم که تلاش تهیه‌کننده در دیده شدن و کیفیت اثر بسیار تأثیرگذار است. من سال‌‌های سال با افراد مختلف کار کرده‌ام و دیده‌ام که کارهای مختلف در چه شرایطی ساخته شده است. مجموعه‌ای که می‌خواهد دیده شود باید از ابتدا و در مرحله تحقیق دارای بنیه‌ای قوی و مشاورانی با اطلاعات بالا باشد. وقتی سارق روح با این کیفیت ساخته می‌شود، یعنی عقبه مطالعاتی دارد و تهیه‌کننده آن، پشت کار ایستاده و فقط به فکر جیبش نبوده است؛ بلکه حتی بعضی جاها از حق مادی خود هم گذشته است.

اگر سریال‌های ما قوی باشند، سریال‌های بیگانه هیچ مخاطبی نخواهند داشت. انگیزه یک کارگردان برای خلق اثری باکیفیت، به عملکرد تهیه‌کننده وابسته است.

مرآت- شما به مسأله ریتم تند سریال سارق روح اشاره کردید. پیش از آن که این نکته را از زبان شما بشنوم، آن را در سریال به وضوح مشاهده کرده بودم و گمان می‌کنم که این آغاز احترام گذاشتن به مخاطبان است!

فیلمبرداران، تهیه‌کنندگان و تدوین‌گران حاذق سینما، سارق روح را دیده بودند و می‌گفتند ما نتوانستیم نقطه ضعفی در آن پیدا کنیم. بگذارید همین‌جا بار دیگر بگویم که باید از نگاه‌های مغرضانه بکاهیم و یکدیگر را تشویق کنیم. سارق روح با دکوپاژ ساخته شده است. امکان ندارد که شما در سارق روح یک سکانس پیدا کنید که میزانسن و دکوپاژ آن شبیه سکانس‌های دیگر باشد.

من کارگردانی نیستم که به بازیگرانم بگویم روی صندلی بنشینید و ده صفحه دیالوگ را از بر بگویید. صحنه‌های بازجویی در سریال منطق دارد. بازجو گاه بلند می‌شود و راه می‌رود. ریتم در سریال برای من خیلی مهم است.

مرآت- آقای معظمی! به نظر می‌رسد که در آثار شما تیتراژ، بخشی از اثر و کامل‌کننده آن است. در این‌باره توضیحی دارید؟

من همیشه سعی کرده‌ام تیتراژ کارهایی که می‌سازم به جای آن که گذر یک رول سیاه از صفحه تلویزیون باشد، قصه آن مجموعه در سه دقیقه به صورت تصویری روایت و اجرا شود. اگر اسامی را از تیتراژ بردارید و بر آن متمرکز شوید، درمی‌یابید که تیتراژ پایانی سارق روح پر از حرف است و اصلا خودش یک فیلمنامه است. خیلی از تهیه‌کننده‌ها دوست دارند کار فقط پخش شود و تمام شود! دیگر مهم نیست که کیفیت کار بالاست یا پایین؛ اما تهیه‌کننده، من و تیم سارق روح نسبت به این مسائل حساس هستیم.

مرآت- تیم حاضر سارق روح پس از این نیز به طور منسجم فعالیت خواهد کرد؟

تیمی که اکنون شکل گرفته، تیم بسیار خوبی است. این تیم به امید خدا می‌تواند سالیان سال سریال‌های متفاوت و خاصی برای تلویزیون و فیلم‌های سینمایی تولید کند. این اتفاق مطمئنا خواهد افتاد. ما بهترین کارها را ارائه خواهیم کرد. ما کارمان را عاشقانه دوست داریم و از کار نمی‌زنیم و به سراغ بهترین سوژه‌ها می‌رویم و آثار باکیفیت می‌سازیم. اصلا هم در قید و بند آن نیستیم که پول‌های کلان بگیریم.

مرآت- در یک نگاه کلان، چشم‌انداز شما در ساخت آثار بعدی‌تان چیست؟

ما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا با کمک مدیران آثاری بسازیم که مردم آن‌ها را دوست داشته باشند. ما می‌خواهیم قدری ذائقه‌ها را تغییر بدهیم و کارهایی بسازیم که پیام داشته باشد. این، حالِ خود ما را هم خوب می‌کند چراکه می‌دانیم انرژی ما هدر نمی‌رود.

مرآت- برای ارائه اثر، تلویزیون را بیش‌تر می‌پسندید یا سینما را؟

من کارم را با دستیاری و کارگردانی در تلویزیون آغاز کردم و فضای تلویزیون را بیش‌تر می‌پسندم. من کارگردان اصلی مجموعه «شاید برای شما اتفاق بیفتد» بودم و تلاش کردم که 50-60 قسمت از این مجموعه را واقعا با کیفیت مطلوب بسازم. من از کارم نمی‌زنم و تمام تلاشم را می‌کنم که خروجی کار، قابل قبول باشد. ما باید همه تلاشمان را بکنیم تا مردم با یک اثر ارتباط برقرار کنند. به گمانم در تلویزیون فضای ارتباط بیش‌تر با مردم فراهم‌تر است.

مرآت- فقدان پشتوانه مطالعاتی یکی از نقدهایی است که احتمالا به بخش زیادی از آثار سینما و تلویزیون ما وارد است. با این وجود، سارق روح چنان‌که شما اشاره کردید، دارای یک پشتوانه مطالعاتی است. سال‌هاست که سیما با ساخت آثاری بدون پشتوانه مطالعاتی خو گرفته است و جلوه آن را در سریال‌های ماه رمضان می‌بینیم! در چنین شرایطی، آیا آغوش سیما برای این که شما محتوای خود را آن‌گونه که می‌خواهید، بر مبنای مطالعه عرضه کنید، باز بود؟

بله. افراد زیادی ازاین کار حمایت کردند و پشت ما ایستادند. آن‌ها جزو مدیران موفق ما هستند و به خوبی از آثار حمایت می‌کنند. از سوی دیگر ما باید تلاش کنیم که طراحی قصه‌هایمان نخ‌نما نباشد! سوژه‌ها باید از حالت قدیمی و کلیشه‌ای خارج شود و موضوعات نو جای آن‌ها را بگیرد. موضوعات باید حال اکنونِ جامعه را هدف بگیرند. خیلی‌ها هم‌اکنون درگیر موضوعات اجتماعی مختلفی هستند و نمی‌دانند چگونه باید با این موضوعات مواجه شوند. سریال‌ها باید به این مسائل پاسخ بدهند.

مرآت- این تأکید بر کلیشه‌ای نبودن موضوعات را در دیگر آثارتان هم رعایت کرده‌اید؟

بله، به عنوان مثال «حریم شخصی» یکی از فیلم‌های سینمای من است که نام اولیه آن «اینجا امن نیست» بود و در آن به موضوع فضای مجازی پرداخته بودم. در این فیلم، ارسال یک پیام صوتی اشتباه در فضای مجازی یک فاجعه را رقم می‌زند. این فیلم با بودجه شخصی ساخته شد و از جایی حمایت مالی دریافت نکردیم. ما حرفمان را درباره فضای مجازی در این فیلم زدیم و خوشبختانه استقبال خوبی هم از آن شد.

کسانی که «حریم شخصی» را دیدند آن را دوست داشتند. تلاش من همواره این است که یک پیام اجتماعی و خانوادگی در فیلمم وجود داشته باشد. تحقیقات این‌جاست که معنا پیدا می‌کند.

مرآت- جناب معظمی! مقصودم از پرسش پیشین این بود که سیستم، کارگردان را وادار به فراهم کردن پشتوانه مطالعاتی نمی‌کند. باید کسی مثل آقای معظمی پیدا شود تا کار پشتوانه مطالعاتی داشته باشد.

من خودم را از سیستم جدا نمی‌دانم. وقتی در میان هجمه سنگین سریال‌های ماهواره‌ای تصمیم می‌گیریم که سریالی را با پشتوانه مطالعاتی بسازیم و مورد حمایت قرار می‌گیریم، اتفاق نویی رخ داده است. رفتن در دل این قصه‌ها شهامت و شجاعت می‌خواهد و چنین کارهایی مورد استقبال مردم هم واقع می‌شود. و البته باز هم باید تکرار کنم که باکیفیت شدن یک اثر، بستگی وثیقی به تهیه‌کننده آن دارد. یک اثر زمانی دیده می‌شود که یک تهیه‌کننده باسواد پشت کار باشد. ابوالفضل صفری انسان باسوادی است. ابوالفضل صفری خودش تولیدکننده بوده و به شدت سینما و تلویزیون را می‌شناسد.

مرآت- ساخت فصل دوم سارق روح اکنون در چه مرحله‌ای است؟

فعلا در مرحله نگارش و تحقیق هستیم و این کار احتمالا چند ماهی طول می‌کشد.

مرآت- بابت وقتی که در اختیارم قرار دادید سپاسگزارم.

من هم از شما و همکارانتان تشکر می‌کنم.

گفتگو و تنظیم: محسن حسن‌زاده

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۱۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه هفته گرافیک ایران ۱۴۰۳، عصر جمعه هفتم اردیبشهت در تالار شهناز خانه هنرمندان با حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه طراحی گرافیک ایران برگزار شد.

دفاع تمام قد رییس هیات‌مدیره از سیاست‌های جدید انجمن

بهرام کلهرنیا رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در ابتدای مراسم گفت: امروز گفت‌وگو کردن سخت است اما برای اینکه بتوانیم زندگی فرهنگی و صنفی خودمان را ساماندهی کنیم، امروز یکی از فرصت‌های ما برای تحقق این منظور است و ما سنگربان این معنا شدیم. دوستان جوانم من را پشتیبانی کردند تا بتوانیم برای نوع دیگری از زیست، کاری انجام دهیم. این هفته حاصل تلاش جمع زیادی از جوانان گرافیست است تا به پیروزی کاری که انجام داده‌ایم، احترام بگذاریم.

وی درباره ناخرسندی‌ها، سنگ‌اندازی‌ها و موانع موجود بیان کرد: شما سفره‌دار امروز هستید و ما کارگزار؛ کاری که انجام شده است، با معنای انجمنی سازگاری داشت؛ من خطاهای زیادی دارم اما دیدن خطاها شاید جوانمردانه نباشد برای مردم سرزمینی که جای پای جوانمردی را محکم می‌کنند. انجمن صنفی طراحان گرافیک به دلیل ندانستن و بد دانی تا لبه سقوط رفت. با احترام به همه انجمن‌های هنری، انجمن طراحان گرافیک بنیانی‌ترین انجمن صنفی هنری است و یک میراث ارزشمند برای این روزگار است نه برای اینکه آرزوهای صنفی ما را پوشش دهد.

کلهرنیا تاکید کرد: هفته گرافیک ۱۴۰۳، اولین تلاش هیات‌مدیره جدید است و می‌دانم به آن انتقاد وارد است اما صدها امتیاز دارد؛ بنابراین من پای خطایش می‌ایستم اما همه امتیازهایش متعلق به دوستانم است. بگذارید انجمن باقی بماند و نفس بکشد.

وی به برنامه بزرگداشت کامران کاتوزیان اشاره کرد و گفت: من و دوستان جوانم زیر سایه کامران کاتوزیان ایستاده‌یم. این جمله معنای بسیار بزرگی دارد؛ چراکه روزی که سرو چندهزار ساله را ببینید سایه آن را درک می‌کنید و متوجه می‌شوید که چه معنایی دارد. ما زیر سایه سرو وجود استاد کاتوزیان قرار گرفته‌ایم و به همین بهانه، ویژه‌نامه‌ای تهیه شده که اولین شماره آن به نام استاد کاتوزیان مهر خورده است اما امیدواریم شماره‌های دیگر ویژه‌نامه را نیز نشر بدهیم.

خودی و غیرخودی نداریم!

رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در ادامه با اشاره به نسل جوان طراح گرافیک جویای کار، اظهار کرد: معدل سنی جمعیت انجمن ما رو به پیرسالی است، گرچه هنرمندان طراح بسیاری از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند. نظام آموزشی و اداری ایران بسیار پیر و بیمار است و دانشجویان زورمند هنر با مفاهیم فرسوده بیمار می‌شوند. ما در جست‌وجوی معنای دیگری هستیم و حالا که جمعیت بسیار بزرگی از فارغ التحصیلان گرافیک بیرون آمده‌اند باید جمعیتی از آنها جذب شوند. از بخشی از این نیروی جوان خواسته شد تا در نمایشگاه «در جست‌وجوی نسل نو» اثر بدهند و بخشی از آثار پذیرفته شد و بخشی دیگر معترض بودند و به اعتقاد من باید اعتراض خود را مطرح کنند و این روند، درست است.

وی تصریح کرد: این هیات‌مدیره آمادگی دارد تمام توان دوستان جوان را به کار بگیرد و می‌خواهیم فرصت‌سازی کنیم و می خواهیم آنها نوجویی کنند. شما هویت پروژه امروز را ببینید که جوانان آن را ساختند. خودی و غیر خودی امروز دیگر جایی ندارد و این واژه‌ها شایسته کسی نیست.

کلهرنیا در پایان گفت: انجمن ما تا لبه نابودی رفت و حفاظت از آن کار بسیار سختی بود؛ هنوز خیلی از موارد مالی و اداری انجمن در دست هیات‌مدیره نیست. باور دارم با حضور شما، با چشم‌های شما که در طلب معنای امروز جمع شده‌اید، به مقصود می‌رسیم.

دخالت جوانان در فعالیت‌های جدی انجمن طراحان گرافیک

محمدرضا خاکساری دبیر هفته گرافیک ۱۴۰۳ نیز در ادامه مراسم شرح کوتاهی از این هفته ارایه کرد و گفت: مراسم گشایش هفته گرافیک با بزرگداشت استاد کامران کاتوزیان طراح برجسته و پیشرو در عرصه طراحی گرافیک در ایران ادامه پیدا می‌کند. از سایر برنامه‌های این هفته می‌توان به نمایشگاهی از آثار استاد کامران کاتوزیان و نمایشگاه «در جستجوی نسل نو» اشاره کرد که الان به صورت همزمان در نگارخانه‌های خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شود. همچنین، ۲ نشست با عنوان «رو در رو» به دبیری ابوذر محمدی و با ۲ موضوع «بسته‌بندی» و «دیزاین» در نظر گرفته شده است که روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: اتفاقی که شاهد آن هستیم، نوعی تصمیم در کمیته‌ها به ویژه کمیته رویدادهای انجمن بود که تحقق پیدا کرد و این حرکت به سمتی سوق داده شد که شاهد هستیم. هیات‌مدیره و ساختار انجمن نیز در کنار آنها قرار گرفت تا محقق شود. هر چند مشکلات بسیاری وجود داشت اما حاصل آن برنامه‌های امروز است.

خاکساری گفت: هدف ما دخالت اعضای انجمن به ویژه اعضای جوان در فعالیت‌های جدی انجمن است و تصمیم داریم از جوانان حمایت و دامنه فعالیت را گسترده‌تر کنیم. اما نکته آخر اینکه باید از یکی از بزرگان انجمن که همیشه بر حسب توانایی‌شان به ما کمک کردند، تشکر کنیم و من از طرف خودم و هیات‌مدیره از استاد امراله فرهادی تشکر می‌کنم.

دبیر هفته گرافیک در ادامه از اعضایی که در برگزاری این هفته کمک حال بودند و شب و روز نداشتند، با دعوت روی صحنه و تشویق حاضران تشکر کرد.

در ادامه مراسم، فیلمی با عنوان «در ستایش ۷۰ سالگی کامران کاتوزیان» پخش شد که کاتوزریان به دوران زندگی حرفه‌ای خود و شکل‌گیری دفتر تبلیغاتی و طراحی گرافیک «آوانگارد» اشاره کرد و تنی چند از هنرمندان نیز درباره او سخن گفتند. آیدین آغداشلو در این فیلم درباره کامران کاتوزیان گفت: یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های فرهنگی هنری ۵۰ سال گذشته، کامران کاتوزیان است اما نمی‌دانم چرا آن‌چه که حقش بوده، تحقق نیافته است. او ابتدا نقاشی آوانگارد بود اما سپس بعد دیگری از خودش نشان داد و از دهه ۵۰ به بعد، وجه گرافیست کاتوزیان بر یک نقاش پیشتاز غلبه کرد.

مراسم افتتاحیه هفته گرافیک ایران با بزرگداشت کامران کاتوزیان به مناسبت ۷۰ سالگی این هنرمند ادامه پیدا کرد و پس از آن نیز نمایشگاه آثار کاتوزیان و نمایشگاه «در جست‌وجوی نسل نو» برگزار شد.

کد خبر 6089295

دیگر خبرها

  • آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است
  • (ویدئو) آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است
  • آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است | ویدئو
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن
  • رجبی: تراکتور می‌خواهد امتیاز بگیرد ولی استقلال «تیم تر» است/نظارت نباشد باشگاه به قهقرا می‌رود
  • «غریبه» سریالی درباره نخبه داروسازی به زودی روی آنتن می‌رود
  • اگر صافی کف پا نوعی بمب ساعتی نباشد چه؟
  • من خلبان نیستم رسکیومن ارتشم! از سرهنگ بازنشسته هوانیروز  ارتش تا عمو کاووس «نون خ»
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم محرم علیپور در مرند
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد